Przedszkole nr 2 w Warszawie

Jadłospis

JADŁOSPIS  OD  23-30.04.2018r.

  

23.04.2018r.- poniedziałek

śniadanie –ryż na mleku, chleb pszenno-żytni, razowy z ziarnami z masłem, wędliny różne, ogórek kiszony, papryka, herbata z cytryną , napój miętowy, soki naturalne tłoczone , owoc.

obiad: zupa grochowa, makaron z serem , jogurt z musem owocowym, kompot.

podwieczorek-kakao, bułka grahamka z masłem, serem żółtym, ogórkiem zielonym, biała rzodkiew, owoc.

24.04.2018r.- wtorek

śniadanie – lane kluski na mleku, chleb pszenno-żytni, razowy ze śliwką, z masłem, wędliny różne, ser żółty, sałata i rzodkiewka, herbata z cytryną, napój miętowy ,owoc.

obiad - zupa neapolitańska , indyk z ryżem i warzywami , kompot.

podwieczorek- kawa mleczna, bułka sojowa z masłem, wędliny różne , pomidor , szczypiorek, owoc.

25.04.2018r.- środa

śniadanie –płatki ryżowe na mleku , chleb pszenno-żytni, razowy wieloziarnisty, z masłem, wędliny różne, ser żółty, papryka , biała rzodkiew, herbata z cytryną, napój miętowy, sok jabłkowy tłoczony, owoc.

obiad: zupa krem z kalafiora, knedle ze śliwkami , jogurtem naturalnym, kompot.

podwieczorek-kakao, bułka maślana z masłem, dżemem, marchewka do chrupania, owoc.

26.04.2018r.- czwartek

śniadanie – makaron na mleku, chleb pszenno-żytni, razowy z ziarnami z masłem, wędliny różne, jajko na twardo, ogórek kiszony , rzodkiewka , herbata z cytryną , napój miętowy , owoc.

obiad- kapuśniak z kiszonej kapusty , gulasz wołowy , kasza jęczmienna, buraczki zasmażane z jabłkiem, kompot.

podwieczorek-kakao, bułka z masłem, wędliny różne ,pomidor ,szczypiorek, ser biały z dżemem,

27.04.2018r.- piątek

śniadanie –kasza jaglana na mleku, chleb  pszenno-żytni, chleb razowy ,  masło, wędliny różne, pomidor ze szczypiorkiem, herbata z cytryną , napój miętowy , owoc.

obiad: zupa jarzynowa, kotlet z ryby, ziemniaki z koprem,  sur. z białej kapusty, kompot.

podwieczorek-kakao, bułka z masłem, wędliny różne, ser biały, dżem, ogórek , papryka, owoc.

30.04.2018r.- poniedziałek

śniadanie –kasza kukurydziana na mleku, chleb żytni, słonecznikowy, z ziarnami z masłem, ser biały, miód, wędliny różne, rzodkiew biała, , ogórek zielony, herbata z cytryną, napój miętowy , soki tłoczone, owoc.

obiad- zupa z fasolki szparagowej, pierogi z jagodami, śmietana, kompot.

podwieczorek-kawa mleczna, bułka z masłem, serem żółtym, papryka , cripsy jabłkowe.

 

 

SZANOWNI  RODZICE – zastrzegamy sobie prawo do drobnych zmian w jadłospisie