Przedszkole nr 2 w Warszawie

Jadłospis

11.02.2019r.- poniedziałek

śniadanie –płatki jęczmienne na mleku, chleb pszenno-żytni, razowy z ziarnami z masłem, wędliny różne, jajko na twardo, rzodkiewka , ogórek zielony, herbata z cytryną , napój miętowy, soki tłoczone, owoc.

obiad –zupa jarzynowa, naleśniki z serem, dżemem, jogurtem z owocami, kompot.

podwieczorek- budyń kakaowy, bułka z masłem, miodem , marchewka do gryzienia, owoc.

12.02.2019r.- wtorek

śniadanie –makaron na mleku, chleb pszenno-żytni, razowy ze słonecznikiem ,z masłem , wędliny różne, ser żółty, pomidor i szczypiorek , herbata z cytryną, mięta ,owoc.

obiad-rosół z makaronem, zraz wołowy  w sosie , ziemniaki z koprem, sur. z pora na liściu sałaty , kompot

podwieczorek- ryż na mleku z jabłkiem duszonym, bułka z masłem .

13.02.2019r.- środa

śniadanie –kasza jaglana na mleku, chleb pszenno-żytni, razowy z ziarnami z masłem, pasta jajeczno-wędlinowa ze szczypiorkiem , ogórek kiszony , herbata z cytryną, soki tłoczone ,owoc.

obiad- zupa koperkowa, kluski leniwe, marchewka z jabłkiem , kompot

podwieczorek- kawa mleczna, bułka owsiana z masłem , wędliny różne, pomidor i szczypiorek , owoc .

14.02.2019r.- czwartek

śniadanie – ryż na mleku, chleb pszenno-żytni, razowy z ziarnami z masłem, wędliny różne, jajko na twardo, biała rzodkiew , pomidor, herbata z cytryną , napój miętowy , owoc.

obiad- zupa kalafiorowa , indyk pieczony w sosie śliwkowym, kasza jęczmienna, sałata ze śmietaną, kompot.

podwieczorek- kisiel z owocami, chałka maślana z masłem, dżemem , kalarepka do gryzienia, owoc.

15.02.2019r.- piątek

śniadanie –płatki owsiane na mleku, chleb pszenno-żytni, razowy z ziarnami z masłem, wędliny różne, papryka, ogórek kiszony, ser biały , dżem, herbata z cytryną ,owoc.

obiad- zupa zacierkowa ryba smażona, ziemniaki z koprem, sur. z kiszonej kapusty, kompot.

podwieczorek-kakao, bułka owsiana z masłem, serem żółtym, rzodkiewka, ogórek zielony, owoc.

18.02.2019r.- poniedziałek

śniadanie- zacierka na mleku, chleb  pszenno-żytni, razowy z ziarnami , masło, wędliny różne, jajko na twardo, sałata, papryka, herbata z cytryną , napój miętowy , soki tłoczone, owoc.

obiad: barszcz ukraiński, makaron z serem, jogurtem naturalnym, musem owocowym, kompot.

podwieczorek-kakao, bułka grahamka z masłem, serem żółtym, wędliną ,pomidorem i szczypiorkiem, owoc.

19.02.2018r.- wtorek

śniadanie –kasza kukurydziana na mleku chleb pszenno-żytni, razowy wieloziarnisty, z masłem, wędliny różne, ser żółty, sałata , biała rzodkiew, herbata z cytryną, soki tłoczone, owoc.

obiad: kapuśniak z białej kapusty z pomidorami, knedle ze śliwkami , śmietaną, kompot.

podwieczorek-kakao, bułka maślana z masłem, dżemem, jabłka pieczone, kalarepka do chrupania.

20.02.2019r.- środa

śniadanie –płatki jęczmienne na mleku, chleb pszenno-żytni, razowy z ziarnami z masłem, wędliny różne, jajko na twardo, rzodkiewka , ogórek zielony, herbata z cytryną , napój miętowy , owoc.

obiad: zupa krem z brokułów, szynka pieczona w sosie własnym, ziemniaki z koprem, kalafior na parze z masłem, kompot.

podwieczorek-kakao, ciasto, owoc.

 

SZANOWNI  RODZICE – zastrzegamy sobie prawo do drobnych zmian w jadłospisie