Jadłospis
17.11 - 21.11.2025r
|
Data |
Śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
|
17.11.2025 poniedziałek |
Herbata Kasza manna na mleku(alergen mleko) Kanapka z serem żółtym (mleko)papryka Winogrona
|
Zupa z fasolki szparagowej Makaron z białym serem (pszenica)i szpinakiem
Kompot wieloowocowy
|
Mleko owsiane (owiec) Bułka pszenna (pszenica) z szynką wiejską, ogórek świeży
Jabłko
|
|
18.11.2025 wtorek |
Kakao(mleko) Kanapka z szynką (białko) Pomidor malinowy
Arbuz |
Krupnik (jęczmień) Polędwica w sosie pieczarkowym, kopytka(pszenica jajko) Surówka z ogórka małosolnego Kompot wiśniowy |
Herbata Kisiel owocowy bułka(pszenica) z dżemem lub szynką (białko)ą drobiową Marchewka do chrupania
|
|
19.11.2025 środa
|
Herbata Bulka(pszenica) wrocławska z masłem, parówki cielęce,(białko) ketchup Ogórek świeży
Melon
|
Rosół z makaronem (pszenica, białko) Leczo z indyka z warzywami i ryżem
Kompot truskawkowy
|
Soczek marchewkowo jabłkowy Bułka kajzerka(pszenica) z szynką(białko) lub twarożkiem(mleko) z rzodkiewką
Banany
|
|
20.11.2025 czwartek
|
Herbata Makaron na mleku(pszenica, mleko) Kanapka z szynką lub serem żółtym (białko, mleko) Pomidor
Kaki |
Kapuśniak z białej kapusty z pomidorami Kotlet z piersi kurczaka(białko) z ziemniakami i mizerią
Kompot wieloowocowy
|
Koktajl za serkiem mascarpone,(białko, mleko banan – mango Bułka ciabatka z miodem; szynka drobiowa, ser żółty
Suszone owoce
|
|
21.11.2025 piątek |
Kawa zbożowa(mleko, żyto, jęczmień) Kanapka z jajkiem (jajko) na twardo, szczypior; szynka wiejska (białko) Ogórek małosolny
Gruszka
|
Zupa pomidorowa z ryżem Kotlety rybne z polędwicy dorsza;(białko surówka z kapusty kiszonej Kompot wiśniowy |
Herbata owocowa Bułka słodka z nadzieniem( pszenica) Serek waniliowy(białko) z brzoskwinią
Wafle ryżowe
|
Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie, których śladowe ilości mogą przedostać się do dań gotowych: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, ryby, orzeszki ziemne/ orzeszki arachidowe, orzechy ( migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekam, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacjowy, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin, mięczaki. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady.
Jadłospis może ulec zmianie z przyczyn niezależnych od placówki












