Jesteś tutaj: Start / Jadłospis

Jadłospis

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF

21.03.2019r.- czwartek

śniadanie –płatki ryżowe na mleku, chleb żytni, razowy z dynią, wędliny różne , ser żółty, papryka, biała rzodkiew, herbata z cytryną , napój miętowy , owoc.

obiad: zupa z fasolki szparagowej , pierś z kurczaka w sosie słodko kwaśnym, makaron rurki , kompot.

podwieczorek- ryż na mleku z musem owocowym, bułka z masłem .

22.03.2019r.- piątek

śniadanie –lane kluski na mleku, chleb pszenno-żytni, razowy, z masło, wędliny różne, ser biały, ogórek zielony, kalarepka, , herbata z cytryną , napój miętowy , owoc.

obiad –zupa kalafiorowa, ryba smażona, ziemniaki z natką,  sur. z kapusty kiszonej, kompot.

podwieczorek-kakao, chałka z masłem, dżemem, owoc.

25.03.2019r.- poniedziałek

śniadanie –płatki owsiane na mleku , chleb pszenno-żytni, razowy wieloziarnisty, z masłem, wędliny różne, ser żółty, sałata , biała rzodkiew, herbata z cytryną, napój miętowy, sok jabłkowy tłoczony, owoc.

obiad: zupa jarzynowa, knedle ze śliwkami , jogurtem naturalnym, kompot.

podwieczorek-kakao, bułka maślana z masłem, dżemem, marchewka do chrupania, owoc.

26.03.2019r.- wtorek

śniadanie – makaron na mleku, chleb pszenno-żytni, razowy z ziarnami z masłem, wędliny różne, jajko na twardo, ogórek kiszony , rzodkiewka , herbata z cytryną , napój miętowy , owoc.

obiad- zupa neapolitańska , gulasz wołowy , kasza jęczmienna, fasolka szparagowa z masełkiem , kompot.

podwieczorek-budyń kakaowy, bułka maślana z masłem, ser biały, dżem, owoc.

27.03.2019r.- środa

śniadanie – zacierka na mleku, chleb żytni, słonecznikowy, z ziarnami z masłem, wędliny różne, rzodkiewka, pomidor, herbata z cytryną, napój miętowy , soki tłoczone, owoc.

obiad- kapuśniak z kiszonej kapusty, kotlet z jajka , ziemniaki z koprem, pomidor z cebulką na liściu sałaty, kompot.

podwieczorek-kawa mleczna, zapiekanki z szynką, serem żółtym, kalarepka, owoc.

28.03.2019r.- czwartek

śniadanie –kasza jęczmienna na mleku, chleb pszenno-żytni, razowy z ziarnami z masłem, wędliny różne, jajko na twardo, rzodkiewka , ogórek zielony, herbata z cytryną , napój miętowy , owoc.

obiad: krem z kalafiora z pestkami słonecznika i groszkiem ptysiowym, szynka pieczona w sosie własnym, ziemniaki z koprem, bukiet warzyw na parze , kompot.

podwieczorek-kakao, bułka grahamka z masłem, wędliny różne, ser biały, dżem, ogórek zielony, rzodkiewka, owoc.

29.03.2019r.- piątek

śniadanie –lane kluski na mleku, chleb pszenno-żytni, razowy z dynią, z masłem, wędliny różne, ser żółty, rzodkiew biała, papryka, herbata z cytryną , owoc.

obiad –zupa grochowa, pulpet z ryby w sosie pomidorowym, ziemniaki z natką, sur. z kiszonego ogórka, kompot.

podwieczorek-kasza manna na mleku z musem owocowym, bułka  maślana z masłem , miodem, marchewka do gryzienia, owoc.

 

 

SZANOWNI  RODZICE – zastrzegamy sobie prawo do drobnych zmian w jadłospisie