Jesteś tutaj: Start / Jadłospis

Jadłospis

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF

 

 

JADŁOSPIS  OD 21-31.01.2020r.

 

21.01.2020r.- wtorek

śniadanie –płatki jęczmienne na mleku, chleb pszenno-żytni, razowy z ziarnami z masłem, wędliny różne, ogórek kiszony, papryka, twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem , herbata z cytryną , napój miętowy , owoc.

obiad: - rosół z makaronem, kotlet mielony, ziemniaki z koprem, marchewka z groszkiem, kompot.

podwieczorek -kawa mleczna, bułka z masłem, ser żółty ,pomidor , szczypiorek, cripsy jabłkowe.

22.01.2020r.- środa

śniadaniekawa mleczna , chleb pszenno-żytni, chleb z siemieniem ,masłem, wędliny różne, ser żółty, rzodkiewka, papryka, herbata z cytryną , soki tłoczone, pestki słonecznika, owoc.

obiad- barszcz ukraiński, ryż z warzywami i indykiem, kompot.

podwieczorek-kakao, placki drożdżowe z jabłkiem, marchewka do gryzienia, owoc.

23.01.2020r.- czwartek

śniadanie –kawa mleczna, chleb pszenno-żytni, razowy z ziarnami z masłem, wędliny różne, jajko na twardo, rzodkiew biała , ogórek zielony, herbata z cytryną , napój miętowy, owoc.

obiad:- zupa jarzynowa, naleśniki z serem, dżemem, śmietana , kompot.

podwieczorek- kawa mleczna, bułka owsiana z masłem, wędliny różne , ser żółty , pomidor i szczypiorek, owoc.

24.01.2020r.- piątek

śniadanie kakao, chleb pszenno-żytni, razowy z ziarnami z masłem, wędliny różne, , biała rzodkiew , ogórek, herbata z cytryną , napój miętowy , owoc.

obiad – zupa zacierkowa, ryba w jarzynach, ziemniaki z natką, kompot.

podwieczorek-kasza manna na mleku z owocami, bułka z masłem, kalarepka do chrupania, cripsy jabłkowe.

27.01.2020r.- poniedziałek

śniadanie – lane kluski na mleku, chleb pszenno-żytni, razowy z ziarnami z masłem, wędliny różne, pomidor , rzodkiewka , herbata z cytryną , soki tłoczone , owoc.

obiad- zupa szczawiowa, makaron z serem, śmietaną, musem owocowym, kompot.

podwieczorek-kakao, gofry z dżemem, marchewka do chrupania, pestki słonecznika, owoc.

28.01.2020r.- wtorek

śniadanie –kakao, chleb pszenno-żytni, razowy z ziarnami z masłem, wędliny różne, jajko na twardo, ogórek , biała rzodkiew , herbata z cytryną , napój miętowy , owoc.

obiad: zupa grochowa, bitka wołowa w sosie , ziemniaki z koprem , buraczki zasmażane z jabłkiem, kompot.

podwieczorek-kisiel z owocami, bułka gryczana z masłem , miodem, owoc.

29.01.2020r.- środa

śniadanie –płatki ryżowe na mleku, chleb pszenno-żytni, razowy z ziarnami z masłem, wędliny różne, ogórek kiszony, papryka, herbata z cytryną , soki tłoczone , owoc.

obiad: - zupa brokułowa, spaghetti z sosem bolognesse, kompot.

podwieczorek -kawa mleczna, bułka z masłem, twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem , owoc.

30.01.2020r.- czwartek

śniadanie –kakao, chleb pszenno-żytni, razowy z ziarnami z masłem, wędliny różne, ogórek , papryka, herbata z cytryną , napój miętowy , owoc.

obiad: - zupa pomidorowa z makaronem, szynka w sosie, ziemniaki z koprem, sur. z selera, kompot.

podwieczorek -kawa mleczna, bułka z masłem, sałatka jarzynowa, owoc.

31.01.2020r.- piątek

śniadanie zacierka na mleku ,chleb pszenno-żytni, razowy ze śliwką, z masłem, wędliny różne, sałata , kalarepka, herbata z cytryną, napój miętowy, owoc.

obiad-zupa neapolitańska, kotlet z ryby, ziemniaki z koprem, sur. z kiszonej kapusty, kompot.

podwieczorek-kakao, chałka z masłem , dżemem, owoc.