Jesteś tutaj: Start / Jadłospis

Jadłospis

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF

11.01.2019r.- piątek

śniadanie –kasza jaglana na mleku, chleb  pszenno-żytni, chleb razowy ,  masło, wędliny różne, pomidor ze szczypiorkiem, herbata z cytryną , napój miętowy , owoc.

obiad: zupa z fasolki szparagowej, kotlet z ryby, ziemniaki z koprem,  sur. z kiszonej kapusty, kompot.

podwieczorek-kakao, bułka z masłem, wędliny różne, ser biały, dżem, ogórek , kalarepka , owoc.

14.01.2019r.- poniedziałek

śniadanie –płatki owsiane na mleku, chleb  pszenno-żytni, razowy ze śliwką,  masło, wędliny różne, sałata, pomidor, herbata z cytryną , napój miętowy , soki naturalne tłoczone, owoc.

obiad: barszcz ukraiński, makaron z serem, jogurtem naturalnym, musem owocowym, kompot.

podwieczorek-kakao, bułka z masłem, pasta z tuńczyka, ogórek kiszony, szczypiorek, owoc.

15.01.2019r.- wtorek

śniadanie –zacierka na mleku, chleb pszenno-żytni, razowy z ziarnami z masłem, twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką, wędliny różne, papryka, herbata z cytryną , napój miętowy , owoc.

obiad: zupa pomidorowa z makaronem , kotlet z piersi indyka , ziemniaki z koprem, fasolka szparagowa na parze na liściu sałaty, kompot.

podwieczorek-kakao, bułka owsiana z masłem, ser żółty ,pomidor ,szczypiorek,  owoc.

16.01.2019r.- środa

śniadanie –kasza kukurydziana na mleku , chleb pszenno-żytni , razowy ze śliwką, z masłem, pasta jajeczno-wędlinowaze szczypiorkiem, papryka , biała rzodkiew, herbata z cytryną, napój miętowy , soki naturalne tloczone ,owoc.

obiad: zupa jarzynowa, kluski kopytka z sosem pieczarkowym, pomidor z cebulką, kompot.

podwieczorek-kakao, bułka grahamka z masłem, serem żółtym, ogórkiem zielonym, rzodkiewką, owoc.

17.01.2019r.- czwartek

śniadanie -ryż na mleku , chleb pszenno-żytni, razowy  na miodzie, z masłem, wędliny różne, ser żółty, pomidor i szczypiorek, herbata z cytryną , napój miętowy , owoc.

obiad: zupa grochowa, bitka wołowa w sosie , ziemniaki z koprem , buraczki zasmażane z jabłkiem, kompot.

podwieczorek-kisiel z malinami, bułka  z masłem ,kalarepka do gryzienia, owoc.

18.01.2019r.- piątek

śniadanie –lane kluski na mleku, chleb pszenno-żytni, razowy z dynią, z masłem, wędliny różne, ser żółty, rzodkiew biała, papryka, herbata z cytryną , owoc.

obiad –zupa kalafiorowa, pulpet z ryby w sosie pomidorowym, ziemniaki z natką, sur. z kiszonego ogórka, kompot.

podwieczorek-kasza manna na mleku z musem owocowym, bułka  maślana z masłem , miodem, marchewka do gryzienia, owoc.

 

SZANOWNI  RODZICE – zastrzegamy sobie prawo do drobnych zmian w jadłospisie