Jesteś tutaj: Start / Jadłospis

Jadłospis

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF

17.11 - 21.11.2025r

Data

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

 

 

17.11.2025

poniedziałek

 

Herbata

Kasza manna na mleku(alergen mleko)

Kanapka z serem żółtym (mleko)papryka

Winogrona

 

 

Zupa z fasolki szparagowej

Makaron z białym serem (pszenica)i szpinakiem

 

Kompot wieloowocowy

 

 

Mleko owsiane (owiec)

Bułka pszenna (pszenica) z szynką wiejską, ogórek świeży

 

Jabłko

 

 

18.11.2025

wtorek

 

Kakao(mleko)

Kanapka z szynką (białko)

Pomidor malinowy

 

Arbuz

 

Krupnik (jęczmień)

Polędwica w sosie pieczarkowym, kopytka(pszenica jajko)

Surówka z ogórka małosolnego

Kompot wiśniowy

 

Herbata

Kisiel owocowy

bułka(pszenica) z dżemem lub szynką (białko)ą drobiową

Marchewka do chrupania

 

19.11.2025

środa

 

 

Herbata

Bulka(pszenica) wrocławska z masłem, parówki cielęce,(białko) ketchup

Ogórek świeży

 

Melon

 

 

Rosół z makaronem (pszenica, białko)

Leczo z indyka z warzywami i ryżem

 

Kompot truskawkowy

 

 

 

Soczek marchewkowo jabłkowy

Bułka kajzerka(pszenica) z szynką(białko) lub twarożkiem(mleko) z rzodkiewką

 

Banany

 

 

 

20.11.2025

czwartek

 

 

 

Herbata

Makaron na mleku(pszenica, mleko)

Kanapka z szynką lub serem żółtym (białko, mleko)

Pomidor

 

Kaki

 

Kapuśniak z białej kapusty z pomidorami

Kotlet z piersi kurczaka(białko) z ziemniakami i mizerią

 

Kompot wieloowocowy

 

 

Koktajl za serkiem mascarpone,(białko, mleko banan – mango

Bułka ciabatka z miodem; szynka drobiowa, ser żółty

 

Suszone owoce

 

 

 

21.11.2025

piątek

 

Kawa zbożowa(mleko, żyto, jęczmień)

Kanapka z jajkiem (jajko) na twardo, szczypior; szynka wiejska (białko)

Ogórek małosolny

 

Gruszka

 

 

Zupa pomidorowa z ryżem

Kotlety rybne z polędwicy dorsza;(białko surówka z kapusty kiszonej

Kompot wiśniowy

 

Herbata owocowa

Bułka słodka z nadzieniem( pszenica)

Serek waniliowy(białko) z brzoskwinią

 

Wafle ryżowe

 

Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie, których śladowe ilości mogą przedostać się do dań gotowych: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, ryby, orzeszki ziemne/ orzeszki arachidowe, orzechy ( migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekam, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacjowy, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin, mięczaki. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady.

  

 

 

 

  Jadłospis może ulec zmianie z przyczyn niezależnych od placówki